image description

TPO/FPO-folie

innovatieve en milieubewust membranen

De materiaalkeuze voor de bedekking van een dakterras maakt u niet alleen op basis van de kosten. Ook de technische beperkingen, het esthetische aspect en de duurzaamheids- en milieureglementen van uw project spelen een rol.

Onze synthetische waterdichtingssystemen beantwoorden aan de hoogste technische vereisten en de ecologische bezorgdheden van het moment. TPO (thermoplastische elastomeer op Olefinbasis) of FPO (Flexibele PolyOlefine) worden beschouwd als de nieuwe generatie synthetische dakbedekking. Ze hebben dezelfde voordelen als EPDM en PVC-P, maar niet de bekende nadelen ervan. Folies waarbij ethyleenpropyleenrubber (EPR) wordt toegevoegd aan een polypropyleenmatrix (PP), werden voor het eerst toegepast in 1989. Het concept is dus al even bekend en goedgekeurd.

CGMA biedt unieke folies met flexibele polyolefine van de laatste generatie aan. Dit materiaal is het sterkst groeiende op de markt en vervangt steeds meer coatings met gemodificeerde bitumen, elastomeren (EPDM) en plastomeren (PVC-P).

De voordelen voor de planeet en de investeerder zijn nog groter als het systeem strategisch geplaatst wordt. Uw beslissing maakt het verschil tussen een ‘standaardgebouw’ en een exemplaar dat een voorbeeld stelt op vlak van duurzaamheid en milieu-impact.

CMGA wil een volledige lijn van dakbedekkingssystemen aanbieden die even exclusief zijn als uw project. Innovatieve en ecologisch verantwoorde investeerders en industriëlen kiezen voor ons aanbod.

Een duurzame investering

Onze producten zijn milieuvriendelijk ontworpen, zijn sterk bestand tegen slechte weersomstandigheden en hebben een verwachte levensduur van meer dan 30 jaar. De prestaties en de uitvoering van deze folies zijn heel voordelig. Daarom worden ze heel vaak gebruikt bij dakterrassen.

Bovendien blijft de levensduur verzekerd, zelfs zonder speciaal onderhoud. Ook daarom is het een erg gewaardeerd materiaal, zowel industrieel als commercieel.

Een volledig stabiele folie

Onze dakbedekkingssystemen in TPO/FPO zijn van nature inert en worden zonder toevoeging van weekmakers gemaakt. Daarom blijven ze stabiel, en dat op lange termijn. De levensduur wordt geschat op meer dan 30 jaar. Dat is van het allerhoogste belang bij de keuze voor een waterdichte folie, en al zeker als het dak voor zonnepanelen moet dienen. Duurzame producten gebruiken, dat is een spaarzame, milieuvriendelijke en intelligente keuze.

In tegenstelling tot EPDM zijn onze folies niet gevulkaniseerd. Ze zijn lasbaar met hete lucht en volledig recycleerbaar. Bij het maken van onze TPO-folies zorgen we ervoor dat de resten en het afval hergebruikt worden, zonder verlies van hun eigenschappen.

Een veilige folie

Op de werf is er geen enkel brandrisico. Onze systemen worden gelast met hete lucht en niet met een vlam (zoals gemodificeerde bitumen). Ze zijn zo conform de strengste reglementen inzake vliegvuurbestendigheid en voldoen aan de norm EN 13501-5 (Broof oplossingen t1, t2, t3 en t4).

Omdat de producten geen olie, chloor of weekmakers bevatten, komen er geen schadelijke en giftige gassen vrij wanneer u ze soldeert.

Door de permanente flexibiliteit van de polymeren in de folies, zijn ze bestand tegen de moeilijkste warme en koude weersomstandigheden.

Kort samengevat

De belangrijkste voordelen van onze folies en systemen

  • Lange levensduur van meer dan 30 jaar, ecologische en recycleerbaar
  • Stabiel en zonder toegevoegde weekmakers, in tegenstelling tot bijvoorbeeld PVC-P, dat loskomt onder invloed van UV-straling, waardoor het oppervlak sneller ouder wordt en hoe langer hoe meer massa verliest.
  • Installatie met mechanische bevestiging, met lijm of met ballast.
  • Compatibel met alle isolatiematerialen op de markt.
  • Netjes te installeren.
  • Naden die met hete lucht gelast kunnen worden, zonder bijkomende accessoires of lijm en zonder vlam waardoor er geen brandrisico is.
  • Geen schadelijke of giftige stoffen die vrijkomen bij het lassen.
  • Zeer sterke mechanische eigenschappen
  • Bestendig tegen moeilijk weersomstandigheden en makkelijk te herstellen door te lassen.
  • Licht materiaal, waardoor de transportkosten kleiner zijn.
  • Merkbaar soepel bij een zachte temperatuur.
  • Weinig onderhoud, een inspectie volstaat.
  • Esthetisch: keuze uit verschillende kleuren zoals grijs, loodgrijs en wit
  • Zuinig: competitieve prijs en geen nood aan dure accessoires.
  • Bestand tegen weersomstandigheden, makkelijk te herstellen en compatibel met bitumen.
  • Stabiel en inert, en daarom geschikt om regenwater te recupereren, zonder behandeling van het water.
  • Minder opslag van de hitte (door UV-straling), een beter thermisch emissievermogen van gebouwen en een beter rendement van zonnecellen.
  • Ideaal in combinatie met ons systeem om zonnepanelen te voorzien, zonder doorboring en ballast.
  • Ideaal voor groene daken (met FLL-certificaat en conform de norm EN 13948 die toelaat om te voorzien in intensieve of extensieve groene daken).